26 Mart 2011 Cumartesi

Corsair 13 Kullanılan el aletleri ve sarf malzemeleri

Bir diğer önemli konu da yapım esnasında kullandığımız el aletleri. Hazırlık sürecinde bilumum hırdavatçılarla yaptığım görüşmelerde iki farklı görüş ortaya sürüldü bunlar;

-ucuz cihaz kullan, bozulunca üzülmezsin yenisini alırsın.
-kaliteli cihaz kullan, biraz fazla para verirsin ama bozulmaz ve üzülmezsin. :)

Yüksel kardeşin sık sık söylediği  "ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim" deyişini izleyip, piyasadaki iyi cihazları satın aldık. Tabi bu markaların daha pahalı modelleri var ancak dikkat edilmesi gereken nokta 1000w ve üzeri cihazların bir çoğu sanayi elektriği gerektiriyor, yani kısaca evde kullanmaya uygun değil.

Elektrikli aletler haricindeki herşeyi Koçtaş'tan ve Eski sanayiden aldım. Bazen tam aradığım şeyi bulamasam da yakın birşeyler buldum. Ehh, tabi İstanbul'da Eminönü' nde büyümüş biri için Antalya hırdavat konusunda pek bir cılız kalsa da eldeki imkanları en iyi şeklide değerlendirmeye çalıştık.

Black&Decker 240w zımpara. Bu cihazın güzel bir özelliği kendi vakumlama ve filitreleme sistemi var, uygun delikli zımpara kağıdı kullandığınız sürece toz problemini en aza indiriyor.

Black&Decker 710w darbeli matkap- Aydemir Akbaş filmi gibi oldu ama neyse. En hoşuma giden özelliği dönen kafanın hemen altındaki bir düğmeye basamak suretiyle ucu değiştirilebiliyor. eğer sık uç değiştiriyorsanız çok pratik.

Skil Dekupaj. Bu cihaz artık aileden sayılır. Kendisinin ikinci tekne projesinde bulunuşu. Daha önce Homer ın yapımında da bunu kullanmıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder